Home
Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.

Contact| Disclaimer

 

Kerstconcert   Jubileumshow

Koor ‘VIVACE’

Anja Versantvoort                 voorzitter

Ria Vissers                  penningmeester

Petra van den Hurk               secretaris

 

Contactadres;

 

Past.Clercxstraat 62

5465 RJ Zijtaart (Veghel)

T. (0413) 343 382

E. Vivacezijtaart@gmail.com

Rabobank 1608.92.473

Vivace

Zijtaarts popkoor Vivace bestaat uit een groep enthousiaste mensen die al vele jaren plezier beleven aan het maken van muziek. De naam Vivace is een muziekterm en betekent “levendig”.

Het koor is voortgekomen uit het jongerenkoor van de parochie, het kerkbestuur ondersteunt het koor.

Activiteiten

Belangrijkste activiteit zijn de wekelijkse repetities onder leiding van Dorien Nieuwint op donderdag avond in het dorpshuis. Jaarlijks worden een achttal eucharistie vieringen verzorgd en 3 tot 4 op-tredens elders. Vivace wordt  begeleid door een eigen combo.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit populaire liedjes die zich, met soms aangepaste teksten, goed lenen voor de muzikale noot in de kerkdienst. Bij optredens elders wordt dan de originele versie gezongen. De dirigente zoekt samen met enkele koorleden regelmatig nieuwe liedjes uit voor uitbreiding en/of vervanging van het repertoire.

Een tekstgroep zorgt samen met de parochiale werkgroepen voor de voorbereidingen van kerkdiensten.

Wil je ook plezier beleven aan het samen zingen, neem dan contact op met Anja Versantvoort of Petra van den Hurk of kom eens luisteren bij onze wekelijkse repetitie op donderdag om 20.30 uur in het dorpshuis.

Optredens

Jaarlijks wordt een kerstoptreden verzorgt in de kerk, daarnaast wordt opgetreden bij bv Intratuin in de weken voor kerst. Foto’s van het kerstconcert van 21 december 2014 vindt u door hier te klikken.

Jubileum

In 2008 bestond het koor 12,5 jaar en is een jubileum concert gegeven in de gymzaal te Zijtaart. De opbrengst van deze avond ,  € 4.000,-, was voor het KWF Kankerfonds.  Meer over het jubileum concert klik hier.

 

Vivace op de trap in de Ontmoetingszaal van het Dorpshuis

Optreden tijdenshet 50 jarig jubileum van de KBO in 2015