Home.Over Zijtaart.Dorpshuis.Klooster.Verenigingen.Bedrijven.Contact.
Home

Contact| Disclaimer

 

Wandeldriedaagse.
Bezoek Sinterklaas.
Clean up Day.
JAZ.

Koningsdag

Versierde fietsen

Koningsdag gaat van start met een rondgang van de fanfare  met daarachter een stoet van kinderen met allemaal een versierde fiets. Kinderen kunnen opstellen tussen 13:15u en 13:30u in De Voortstraat bij café Kleijngeld. De jongste kinderen worden nog geholpen door hun ouders, de ouderen maken zelf de meest kleurrijke creaties. Voor iedere versierde fiets is er een verassing en voor de leukst versierde fietsen zijn er nog en paar extra prijzen. De route is:

Past. Clercxstraat, Reibroekstraat, Keslaerstraat, Kapt S Klapwijkstraat, Past. Clercxstraat, Dorpsplein.

Programma

13:30u:  Muzikale tocht met fanfare                   en versierde fietsen.

13-45u:  Spelenkermis

15:45u:  Prijsuitreiking versierde                        fietsen en attentie voor elke                deelnemer.

 

Kerstboomverbranding.

Spelletjes

De spelenkermis is voor alle Zijtaartse kinderen van 0 t/m 14 jaar. Men kan zich tot 14:30u voor de spelletjes inschrijven. Dit jaar is gekozen voor een vrije spelmiddag, de kinderen zijn vrij om alle spelletjes te doen. Bij alle spelletjes zijn “Zijtaartse Euro’s”te verdienen, die je mee naar huis mag nemen.

In de loop der jaren hebben de leden van de E.G.Z. een groot aantal leuke spelletjes gemaakt. Jaarlijks wordt de inmiddels al grote collectie met gevarieerde spelletjes uitgebreid.

Elk jaar kan de E.G.Z. een beroep doen op vele vrijwilligers die de kinderen begeleiden bij de spelletjes. Meestal is het mooi weer en is het zeer gezellig voor jong en oud op het dorpsplein. Indien de weersomstandigheden niet mee werken, wordt er een aangepast binnenprogramma opgezet in de gymzaal/dorpshuis.

Koning Willem Alexander

Koningsdag wordt gevierd op 27 april, behalve als dit een zondag is, zoals in 2014, dan wordt koningsdag op 26 april gevierd. 27 april is de verjaardag van de Koning Willem Alexander, hij is geboren in 1967. Koningin Maxima is geboren op 17 mei 1971. Traditie getrouw zijn er in Nederland veel buiten activiteiten, zoals vrijmarkten. Prinses Beatrix  bezocht op Koninginnedag samen met zo veel mogelijk leden van de Koninklijke familie één of (meestal) twee plaatsen in Nederland. Koning Willem Alexander bezoekt één plaats op Koningsdag.

ZES.
Winterwandeltocht.